(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Kližka s řapíkatým celerem-děkuji Janě
Potřebné ingredience
Suroviny: 300 g hovězí kližky 4 řapíky celeru 1 cibule 2 lžíce slunečnicového oleje 1 lžička soli 1/2 lžičky mletého černého pepře 1 lžíce krémžské hořčice 1 lžíce hladké mouky 2 lžíce strouhané mrkve
Postup přípravy
Postup
Maso nakrájíme na plátky a oloupanou cibuli na drobno. Plátky naklepeme, osolíme a opepříme.
Na oleji usmažíme cibuli do růžova a přidáme maso. Dusíme nejprve ve vlastní šťávě a vydusíme na tuk. Podlijeme vodou, přidáme hořčici a za občasného podlévání udusíme maso do měkka.
Řapíky celeru omyjeme, nakrájíme na menší kousky a oškrábanou mrkev nastrouháme na slzičkovém struhadle. Přidáme k téměř měkkému masu a ještě asi 10 - 15 minut podusíme. Na závěr zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v troše studené vody. Provaříme a dochutíme solí.
Podáváme s vařenou rýží.
Maso nakrájíme na plátky a oloupanou cibuli na drobno. Plátky naklepeme, osolíme a opepříme.
Na oleji usmažíme cibuli do růžova a přidáme maso. Dusíme nejprve ve vlastní šťávě a vydusíme na tuk. Podlijeme vodou, přidáme hořčici a za občasného podlévání udusíme maso do měkka.
Řapíky celeru omyjeme, nakrájíme na menší kousky a oškrábanou mrkev nastrouháme na slzičkovém struhadle. Přidáme k téměř měkkému masu a ještě asi 10 - 15 minut podusíme. Na závěr zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v troše studené vody. Provaříme a dochutíme solí.
Podáváme s vařenou rýží.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé