Zobrazit přihlášovací formulář

Hovězí maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Kližka s řapíkatým celerem-děkuji Janě

0.0
Kližka s řapíkatým celerem-děkuji Janě

Potřebné ingredience

Suroviny: 300 g hovězí kližky 4 řapíky celeru 1 cibule 2 lžíce slunečnicového oleje 1 lžička soli 1/2 lžičky mletého černého pepře 1 lžíce krémžské hořčice 1 lžíce hladké mouky 2 lžíce strouhané mrkve

Postup přípravy

Postup
Maso nakrájíme na plátky a oloupanou cibuli na drobno. Plátky naklepeme, osolíme a opepříme.

Na oleji usmažíme cibuli do růžova a přidáme maso. Dusíme nejprve ve vlastní šťávě a vydusíme na tuk. Podlijeme vodou, přidáme hořčici a za občasného podlévání udusíme maso do měkka.

Řapíky celeru omyjeme, nakrájíme na menší kousky a oškrábanou mrkev nastrouháme na slzičkovém struhadle. Přidáme k téměř měkkému masu a ještě asi 10 - 15 minut podusíme. Na závěr zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v troše studené vody. Provaříme a dochutíme solí.

Podáváme s vařenou rýží.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie